FAQ

CETAPHIL

Cetaphil is een lijn huidverzorgingsproducten die speciaal is ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging van de kwetsbare en gevoelige huid. Cetaphil gelooft dat jouw huidgezondheid leidt tot een mooie, stralende huid en daarom ontwikkelen we al onze producten met de gezondheid van jouw huid op de eerste plaats in gedachten. 


Het Cetaphil-team is toegewijd aan de gezondheid van de huid, geen oppervlakkige oplossingen. Ons werk is gebaseerd op wetenschap en onderzoek en om ervoor te zorgen dat onze producten echt voor jouw huid zorgen, werken we nauw samen met dermatologen bij de ontwikkeling van onze producten. Cetaphil is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Daarom bevelen dermatologen ons al meer dan 75 jaar aan. 

Cetaphil producten zijn ontwikkeld voor een zachte en effectieve verzorging van zelfs de meest gevoelige huid. Dit betekent dat Cetaphil jouw huid respecteert, of je nu over het algemeen een normale huid hebt, of een huidaandoening hebt zoals acne, rosacea of eczeem, en dat het zorgt voor de reiniging, hydratatie en bescherming die jouw huid nodig heeft. Ons assortiment bestaat dan ook uit milde huidreinigers en hydraterende crèmes en lotions. We houden het graag simpel, geen extra’s, zo behoudt jouw huid de juiste balans. 

Cetaphil gebruikt formules die de natuurlijke beschermende barrière van de huid versterken. We ontwerpen onze producten ook voor een pH-waarde die de zuur-alkalische balans van de huid respecteert. We zorgen ervoor dat alleen ingrediënten van hoge kwaliteit worden gebruikt, en bovendien zijn veel van onze formuleringen parfumvrij en hypoallergeen, waardoor Cetaphil ideaal is voor dagelijks gebruik, zelfs de meest gevoelige huid. 

Cetaphil producten worden ontwikkeld met de gezondheid van uw huid als eerste en belangrijkste uitgangspunt. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming is dierenwelzijn ook een belangrijke prioriteit voor het bedrijf. Daarom worden Cetaphil producten, of ingrediënten die in Cetaphil worden gebruikt, in geen enkele fase van onze productinnovatie, ontwikkeling of productieprocessen op dieren getest.


Cetaphil gebruikt door de industrie erkende testmethodes zonder dieren voor haar Cetaphil merk, zelfs voordat regelgeving die het testen van cosmetica op dieren verbiedt in verschillende landen van kracht werd. Deze inspanningen maken deel uit van ons streven om de veiligheid van onze producten, het welzijn van onze consumenten en onze bijdrage aan de samenleving in het algemeen te waarborgen. Desondanks kunnen sommige gezondheidsautoriteiten dierproeven uitvoeren op bepaalde cosmetische producten voordat deze op de markt mogen worden verkocht, zoals nog steeds het geval is in China.


Cetaphil zet zich sterk in voor de bevordering van alternatieven voor dierproeven voor cosmetica en is een partnerschap aangegaan met het IIVS (Institute for In Vitro Sciences), een onderzoeks- en testlaboratorium zonder winstoogmerk, om wereldwijd alternatieven voor dierproeven voor cosmetische producten te bevorderen. Het IIVS heeft een actief programma in China, dat gericht is op de bevordering van het gebruik en de wettelijke aanvaarding van proefdiervrije testmethoden voor de beoordeling van de veiligheid van cosmetica. Door deze gezamenlijke aanpak met Chinese regelgevende instanties en industriële instanties hopen wij bij te dragen tot de afschaffing van dierproeven in de cosmetica-industrie wereldwijd".

VRAGEN OVER CETAPHIL PRODUCTEN

De milde samenstelling maakt het afspoelen overbodig. Je kunt het product op jouw huid aanbrengen en het vervolgens eenvoudig met een wattenschijfje afvegen. Je kunt echter ook de Cetaphil Milde Huidreiniger afspoelen met water zoals meer traditionele reinigingsmiddelen. Indien de reiniger wordt aangebracht op het luiergebied van kinderen onder de 3 jaar, dient het product goed afgespoeld te worden. 

Nee, Cetaphil Milde Huidreiniger is geen vloeibare zeep en schuimt niet zoals zeep of vloeibare zeep. De zeepvrije samenstelling van de Cetaphil Milde Huidreiniger verwijdert vuil, make-up en andere onzuiverheden zonder de huid uit te drogen. De klinisch bewezen formule reinigt de huid zacht en effectief zelfs zonder schuim. 

Ja, dat kan zeker! Een dagelijkse huidverzorgingsroutine is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid. En onze formule is mild genoeg voor dagelijkse reiniging, zowel ’s ochtends als ’s avonds. 

Ja, Cetaphil is geschikt voor alle huidtypes en verwijdert effectief overtollig talg, vuil en make-up. Als u een bijzonder vette huid heeft, kunt je ook Cetaphil Dermacontrol Schuimende Reiniger proberen - het werkt uitstekend bij het matteren van de huid zonder irritatie.

Ja, terwijl Cetaphil Milde Huidreiniger een klinisch bewezen zachte formule heeft, is het effectief bij het verwijderen van overtollig talg, vuil en make-up. 

Parabenen zijn de meest gebruikte conserveermiddelen in cosmetische producten. De Europese Commissie en andere gezondheidsinstanties over de hele wereld beoordelen dat er momenteel geen veiligheidsreden is voor consumenten om zich zorgen te maken over het gebruik van cosmetica die parabenen bevatten. 

Er zijn geen gegevens beschikbaar die het gebruik van Cetaphil PRO Itch Control producten op het gezicht afraden. Beide producten zijn getest en bewezen hypoallergeen. Bovendien zijn voor de huidreiniger gegevens beschikbaar die aantonen dat het product niet-comedogeen is. Vermijd het gebruik van de huidreiniger rond de zone van de ogen.

Cetaphil Dermacontrol is bij ons helaas uit het assortiment.


Maar in Duitsland verkopen ze dit product nog steeds. De naam voor Dermacontrol is daar PRO Spot Control. Een Duitse Internet Apotheek verstuurd deze producten naar Nederland (tegen zeer schappelijke prijzen!).

Cetaphil Milde Huidreiniger is ontworpen om zacht genoeg te zijn voor de dagelijkse milde reiniging van het gezicht, maar kan ook onder de douche worden gebruikt voor de dagelijkse reiniging van de gevoelige en droge huid. 

VRAGEN OVER INGREDIËNTEN

Cetaphil Hydraterende Crème bevat amandelolie. Een product dat een olie bevat is niet altijd comedogeen. Comedogeniteit is iets dat moet worden bepaald door een producttest. Onze Cetaphil producten zijn niet-comedogeen.

Alcohol kan de huid irriteren, maar dit geldt alleen voor ‘uitdrogende alcohol’ (meest gangbare zijn ethyl alcohol en isopropyl alcohol). Cetaphil producten bevatten deze irriterende of uitdrogende alcoholen niet. De alcohol in Cetaphil bestaat uit grotere moleculen dan de typische uitdrogende alcohol. Ingrediënten als cetyl alcohol en stearyl alcohol houden het water vast en hebben een hydraterend effect. Juist dit maakt dat Cetaphil zo’n milde reiniger is.

Dat kan zeker. Cetaphil producten bevatten geen cocamidopropyl betaïne.

Cetaphil producten bevatten geen dierlijke ingrediënten. De Herkomst van de ingrediënten is synthetisch, plantaardig, mineraal of uit aardolie.

Amandelolie is aanwezig in Cetaphil Hydraterende Crème. Voor personen met een allergie voor boomnoten (walnoot, amandel, hazelnoot, cashewnoten, pistachenoten en paranoten) wordt het gebruik van Cetaphil hydraterende crème afgeraden.

Er zijn geen sporen van koemelk terug te vinden in de Cetaphil producten.

OVERIGE VRAGEN

Verstopt de poriën niet. 

Zeep kan een gevoelige huid irriteren omdat zepen een alkaline basis hebben of een hoge pH. Ze kunnen een laagje op de huid achterlaten en daardoor irritatie opwekken. Zeepvrije producten zijn pH neutraal en laten geen laagje op de huid achter. Dus een zeepvrij product is milder

De Cetaphil Milde Huidreiniger en de Cetaphil Pro Itch Control producten zijn geschikt voor pasgeboren baby’s, kinderen en volwassenen.

Cetaphil Milde Huidreiniger is mild genoeg voor de gevoelige of geïrriteerde babyhuid. Omdat er geen water nodig is om het te gebruiken, kunt je het makkelijk meenemen in de luiertas of in de auto.  

De Cetaphil Pro Itch Control producten zijn geschikt voor pasgeboren baby’s, kinderen en volwassenen.

De Cetaphil producten zijn cosmetische producten, dus de producten werken niet op een fysiologische functie van het lichaam. We beschikken echter niet over klinische studies met diabetici. Ons advies is dan ook om het gebruik van de producten voor te leggen aan jouw arts. 

Cetaphil producten zijn cosmetische producten, dus de producten werken niet op een fysiologische functie van het lichaam. We beschikken echter niet over klinische studies met zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ons advies is dan ook om het gebruik van de producten voor te leggen aan jouw arts.

Alle ingrediëntenlijsten kan je vinden op deze site.

Het gebruik van Cetaphil producten ter hoogte van de geslachtsorganen/ intieme zone is niet getest. We raden daarom af om Cetaphil producten te gebruiken ter hoogte van de geslachtsorganen.

Cetaphil producten worden beschouwd als cosmetica. Er worden geen cosmetische producten getest bij zwangere vrouwen, tenzij specifiek gericht op deze populatie. Cetaphil producten worden als veilig beschouwt voor het gebruik bij zwangere vrouwen.

CETAPHIL KOPEN

Cetaphil is in Nederland verkrijgbaar bij de betere apotheek en drogist. U kunt ons ook eenvoudig online bestellen. Voor een complete lijst van verkooppunten klikt u op onze “Waar te koop” pagina.

PRIJZEN

Cetaphil Milde Huidreiniger


200 ml - € 10,15

460 ml - € 18,95

Cetaphil Hydraterende Crème


100 gr - € 12,70

450 gr - € 20,95

Cetaphil Pro Itch Control Kalmerende Huidreiniger


295 ml - € 14,75

Cetaphil Pro Itch Control Hydraterende Melk


295 ml - € 20,30

Cetaphil Dermacontrol Schuimende Reiniger


235 ml - € 14,75

Cetaphil Promopack


Milde Huidreiniger/ Hydraterende Crème € 17,85