null

5 tips voor het verzorgen van jouw gevoelige huid 

Het kan moeilijk zijn om jezelf goed en comfortabel te voelen wanneer je huid geïrriteerd aanvoelt. Een gevoelige huid ontstaat wanneer irritaties ontwikkelen als reactie op bepaalde ingrediënten of omgevingsinvloeden. Een huid die geïrriteerd aanvoelt kan frustraties en een verminderd zelfvertrouwen veroorzaken. Gelukkig hebben wij een aantal tips die je kunnen helpen.  

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin

Volg deze 5 stappen voor een betere huidroutine

1. Milde reiniging

Een goede reiniger kenmerkt zich doordat deze de natuurlijke vochtbalans van de huid ondersteunt. Zo’n reiniger helpt het verwijderen van vuil, make-up en overtollige onzuiverheden, terwijl de vochtbalans in de huid niet verstoord wordt. Een zeepvrije, parfumvrije en milde reiniger als de Cetaphil Milde Huidreiniger is ontwikkeld voor de gevoelige en droge huid en zorgt dat de vochtbalans behouden blijft. Maar let op: het is belangrijk dat de huid niet té vaak gereinigd wordt, dit kan namelijk leiden tot droogheid en irritatie. Eenmaal ’s ochtends en eenmaal ’s avonds je gezicht reinigen is bijvoorbeeld al voldoende.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-2
2. Hydrateer

Om de huid beter aan te laten voelen helpen hydraterende crèmes om vocht in de huid aan te brengen, irritaties te verminderen en de buitenste laag van de huid te herstellen. Als je een hydraterende crème wilt gebruiken is het van belang om een zachte crème te gebruiken welke speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid en geen onnodige ingrediënten bevat.  

3. Vermijd ‘triggers’

Een gevoelige huid is een negatieve reactie van de huid op specifieke triggers. Probeer voor jezelf deze triggers te ontdekken en vervolgens te vermijden. Let goed op voor welke triggers jouw huid gevoelig is: is het wellicht die nieuwe parfum, bepaalde stoffen van kleding die je draagt, of heb je net iets te lang in de zon gezeten? Andere oorzaken zijn mogelijk make-up, een allergie, de airconditioning of juist de verwarming. Wees bewust welke triggers jouw huid negatief beïnvloeden, zodat jouw huid onder controle blijft.

4. Gebruik de juiste zonnebrand

Het gebruik van een gezichtscrème met een zonnefactor (SPF) helpt voor de gevoelige huid. Kies een hydraterende crème met een zonnefactor (SPF) zodat Uv-stralingen uw gevoelige huid niet negatief kunnen beïnvloeden. Wanneer je buiten bent, is het altijd aan te raden om zonnebrandcrème te gebruiken.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-3
5. Vermijd harde wrijving met de huid

Het lichtjes aanbrengen of inmasseren van een reiniger op de huid draagt bij aan een goede reiniging. Ook worden hiermee onzuiverheden, dode huidcellen en overtollig vuil verwijderd. Je zou ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van een scrub, maar wees hierbij voorzichtig, want niet alle scrubs zijn hetzelfde. Wanneer je een scrub wilt gebruiken, controleer dan of deze speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid.  

 

Welke producten jij ook gebruikt, het is belangrijk om een vaste routine toe te passen die werkt voor jou, jouw levensstijl en jouw gevoelige huid.