null

5 Oorzaken van een droge huid

Vaak wordt beweerd dat een droge huid ongezond is. Dit is niet het geval: een droge huid is een huidtype dat meer zorg en hydratatie nodig heeft, maar het is nog steeds een gezonde huid. 

Wanneer jouw huid extreem droog is, kan hier echter wel een specifieke oorzaak achterliggen. De vraag is dus: wat maakt jouw huid droog? Wij hebben een aantal veelvoorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet:

1. Leeftijd

Naar mate we ouder worden, wordt onze huid droger en dunner als gevolg van hormonale veranderingen (1). Omdat wij helaas niet beschikken over een tijdmachine, is het belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Het hydrateren van de huid kan bijvoorbeeld met Cetaphil Hydraterende Crème, geschikt voor zowel lichaam als gezicht.

Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-2
2. Klimaat

Een droog klimaat kan een effect hebben op de vochtbalans van de huid. Om de vochtbalans te verbeteren kan een bevochtiger in de slaapkamer hulp bieden zodat de luchtvochtigheid beter gereguleerd wordt. Een klimaat met relatief koud en winderig weer kan ook een nadelige invloed hebben op de huid. Verzeker jezelf van een gezonde huid door dagelijks de huid in te smeren met Cetaphil Hydraterende Crème.

3. Zwemmen

Zwemmen kan een goede manier zijn om je conditie op peil te houden, voor de huidconditie is dit echter minder prettig. Vooral omdat het zwemwater vaak is behandeld met chloor, kan dit een uitdrogend effect hebben op de huid. Daarom is het van belang om na het zwemmen het chloorwater goed af te spoelen en jezelf daarna in te smeren met een hydraterende crème. Zalven en crèmes met ingrediënten als avocado olie zijn goed voor het verzachten van de huid (2).

4. Werk

Mensen met specifieke beroepen kunnen worden blootgesteld aan substanties welke nadelig zijn voor de huidgezondheid. Beroepen binnen de verplegings-, haarverzorgings- of schoonmaaksector komen veelal in contact met chemicaliën die slecht zijn voor de huid en met name de handen, wat een groter risico geeft op het zogenaamde ‘kapperseczeem’.  


Preventie is beter dan genezen, daarom is het belangrijk om handschoenen en beschermende kleding te gebruiken (3). Zorg daarbij dat je de huid goed hydrateert met een vocht inbrengende crème.

Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-3
5. Een huidaandoening