Ontstaan van een ruwe huid

Ruwe huid

Een ruwe huid is een van de vijf tekenen van een gevoelige huidRuwe plekken op de opperhuid kunnen worden veroorzaakt door een gedehyrateerde huid. Gebrek aan hydratatie leidt tot verstoring van de vetlaag met uitdroging, droogte, afschilfering en irritatie tot gevolg. Dit heeft een nadelige invloed op de algemene huidkwaliteit en kan leiden tot een oncomfortabel en onaangenaam gevoel.

 

Oorzaken van een ruwe huid
Een ruwe huid krijg je natuurlijk niet zomaar. Er is namelijk een grote kans dat er een oorzaak is voor je gedehydrateerde huid. In de volgende vijf punten kun je de meest voorkomende oorzaken bij een ruwe huid vinden.

Leefstijl

Je huid reageert op jouw leefgewoontes. Slechte leefgewoontes zoals te weinig drinken, ongezond eten en roken kunnen een ruwe huid veroorzaken. Heb je last van een ruwe huid, probeer dan beter voor je huid te zorgen door een gezondere leefstijl aan te houden.

Externe factoren

Natuurlijk zijn er ook weersomstandigheden die invloed hebben op je huid. Kou, wind en regen zorgen dat je huid dehydrateert en ruw wordt. Daarnaast is te lang in het zonnetje zitten ook slecht voor je huid.

Douchen

Een warme douche is natuurlijk heerlijk, maar als je je huid niet voldoende hydrateert (in de vorm van een crème) na het douchen, verdampt het opgeslagen vocht in je huid makkelijker waardoor deze uitdroogt en ruw wordt.

Zeepgebruik

Ondanks dat je je huid ermee schoon houdt zijn de meeste zepen niet goed voor je huid. Deze halen namelijk de vetten op je opperhuid weg, waardoor het vocht in je huid makkelijker kan ontsnappen.

Erfelijke invloeden

Het kan ook zijn dat jouw ruwe huid erfelijk is. Dit betekent dat je er dus moeilijker afkomt omdat er dan niet specifiek een trigger voor hoeft te zijn. Daarom is het belangrijk om je huid te reinigen en hydrateren met een milde reiniger en een hydraterende crème. Ook kan een ruwe huid een gevolg zijn van eczeem of psoriasis, wil je meer weten over deze huidaandoeningen? Klik dan op het blauwe linkje.

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?
Vaak gaat een ruwe huid samen met een droge, schilferige huid. Veel mensen denken dan: niet reinigen want dan wordt het alleen maar droger. Fout! De huid moet gereinigd worden om vuil, make-up en talg te verwijderen dat zich in de loop van een dag of nacht heeft opgehoopt. Kies altijd voor een milde reiniger die zacht is voor de huid. De Milde Huidreiniger van Cetaphil hydrateert de huid tijdens het reinigen. Als de huid goed gereinigd is, zal ze ook gemakkelijker een vocht inbrengende crème opnemen.

Deze stap mag zeker niet ontbreken in je routine: na de reiniging is je huid klaar om verzorgd te worden met een vocht inbrengende crème. Hydrateren is niets anders dan het vochtgehalte op peil houden, zodat je huid niet uitdroogt en uit balans raakt. Kies een crème die hydrateert maar de poriën niet verstopt. De Hydraterende Crème van Cetaphil zorgt niet alleen voor 24 uur hydratatie, maar maakt de huid ook zachter. Perfect als je last hebt van een ruwe huid.