Dit is waarom de huidverzorging van Cetaphil werkt voor je gezicht én lichaam

Gezicht hydratatie

Je loopt in de drogisterij en bent op zoek naar een nieuwe crème, maar als je in de schappen kijkt kom je er bijna niet uit. Lotions, crèmes, gels, en dan ook nog in verschillende geuren, types en groottes. Speciale crèmes voor je lichaam, je gezicht, rond je ogen, of je handen. Voor elk lichaamsdeel is tegenwoordig wel een specifieke crème te vinden. Maar is het ook echt nodig om vier verschillende crèmes te kopen? Waarom zou je je bodylotion niet ook op je gezicht kunnen aanbrengen?

Iedere huid is anders

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het is letterlijk de barrière tussen jou en de buitenwereld. Dat betekent niet dat iedere huid hetzelfde is. Kijken naar de noden van je huid is hierbij het belangrijkste zegt huidexpert Elise Deylgat: “Als je kiest voor een product, kijk dan naar wat je huid op dat moment nodig heeft, alsook je huidtype. Of dat nou een droge, gecombineerde, vette of gevoelige huid is. Laat je niet verleiden door alle mooie verpakkingen in de winkel maar selecteer een kwalitatief product. Ook mannen hebben baat bij het gebruik van een goede huidverzorging die aangepast is aan hun huidtype.”

Het verschil tussen de huid ter hoogte van je gezicht en je lichaam

Dit alles betekent echter niet dat je alle crèmes zomaar op je gezicht kan smeren. “De huid ter hoogte van het gezicht is namelijk een stuk dunner, vaak gevoeliger en bevat meer actieve talgklieren dan de rest van het lichaam” legt huidexpert Helene Kerkhofs uit. “Kies ook beter voor een niet-comedogene gezichtscrème. Deze zorgt ervoor dat de huidporiën niet verstopt geraken en dat er geen mee-eters ontstaan. Het gebruik van niet-comedogene cosmetica wordt zeker aanbevolen voor mensen met een acne gevoelige huid. Bovendien bevatten veel bodylotions parfum die je huid kunnen irriteren. Hierdoor kan roodheid en jeuk ontstaan, alsook allergieën optreden. Je kan daarom beter een crème gebruiken zonder parfum.” 

Een crème voor zowel je gezicht en lichaam?

De Cetaphil milde huidreiniger en hydraterende crème zijn anders dan andere producten omdat je deze juist wél voor je gezicht én lichaam kan gebruiken. De tolerante en niet-comedogene formule zorgt ervoor dat deze geschikt is voor je hele lichaam. “Wat deze hydraterende crème zo bijzonder maakt, en waar ze veelvuldig om geprezen wordt, is haar goede huidverdraagzaamheid. Mensen met een gevoelige en kwetsbare huid kunnen deze crème zonder problemen gebruiken om een droge huid tegen te gaan”