Verzwakte huidbarrière

Jouw huidbarrière

Een verzwakte huidbarrière is 1 van de 5 tekenen van een gevoelige huid. Je huidbarrière is bedoelt om te fungeren als beschermingsmechanisme voor je huid. Het beschermt je huid tegen externe factoren, irriterende stoffen en bacteriën en het zorgt ervoor dat je huid niet te veel vocht verliest.

Bij mensen met een gevoelige huid is de huidbarrière vaak dunner of beschadigd, waardoor irriterende stoffen kunnen binnendringen en vocht gemakkelijker verloren gaat. Dit is wellicht niet te zien, maar je voelt het wel. Als je last hebt van een onaangenaam gevoel, zoals een prikkend of brandend gevoel bij het gebruik van producten die niet ontworpen zijn voor de gevoelige huid, is de kans groot dat je een beschadigde of kwetsbare huidbarrière hebt.

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Huidreiniger

Stap 1: Reinigen

Omdat je huid al gevoelig is, is het belangrijk om een reiniger te gebruiken met een milde samenstelling. Kies voor een reiniger die je huid niet uitdroogt en geen trekkerig gevoel achterlaat. De Cetaphil Milde Huidreiniger is zo mild voor je huid dat je het niet eens hoeft af te spoelen na gebruik. Het verwijdert vuil en make-up en hydrateert je huid tijdens het reinigen. We raden aan om tweemaal daags je huid te reinigen met de Cetaphil Milde Huidreiniger. Daarnaast zorg je door je huid te reinigen er ook voor dat een hydraterende crème beter wordt opgenomen in je huid.

Stap 2: Hydrateren

Doordat je huidbarrière verzwakt is verliest je huid veel vocht. Het is dan ook belangrijk om je huid goed te blijven hydrateren. Hydrateren wil zeggen: de vochthuishouding van je huid op peil houden, zodat je huid niet uitdroogt en dus eerder beschadigd en uit balans raakt. De Cetaphil Hydraterende Crème hydrateert intens gedurende 24 uur. We raden aan om na het reinigen van je huid de Hydraterende Crème aan te brengen op je gezicht en/of de rest van je lichaam. De crème zal de huid niet allen hydrateren maar ook kalmeren en verzachten. Extra fijn aan deze crème: hij trekt snel in en plakt niet!

Cetaphil

Waar te koop

Bekijk ook de andere tekenen van een gevoelige huid