Kenmerken van een ruwe huid

Een ruwe huid is een van de vijf tekenen van een gevoelige huid. Ruwe plekken op de huid kunnen worden veroorzaakt door een droge huid. Gebrek aan hydratie leidt tot verstoring van de vetlaag dat resulteert in dehydratie, droogheid, afschilfering en irritatie. Zulke onregelmatigheden tasten de algemene huidkwaliteit aan en kunnen leiden tot een oncomfortabel en onaangenaam gevoel.

Veel voorkomende symptomen van een ruwe huid zijn:

  • schilferige huid
  • huidkloofjes
  • Jeuk
  • Bultjes
  • Roodheid

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Huidreiniger

Stap 1: Reinigen

Vaak gaat ruwheid samen met een droge schilferige huid. Waarna bij veel mensen de gedachte is: niet reinigen want dan wordt het alleen maar droger. Fout! De huid heeft reiniging nodig om vuil, make-up en talg te verwijderen wat zich gedurende een dag of een nacht verzameld heeft. Kies altijd voor een milde reiniger die zacht omgaat met de huid. De Cetaphil Milde Huidreiniger hydrateert de huid tijdens het reinigen. Als de huid goed gereinigd is zal het ook makkelijker een hydraterende crème in zich opnemen.

 

Stap 2: Hydrateren

Deze stap mag zeker niet ontbreken in je routine. Na het reinigen is je huid helemaal klaar om verzorgt te worden met een hydraterende crème. Hydrateren is niets meer dan het op peil houden van je vochthuishouding zodat je huid niet uitdroogt en uit balans raakt. Kies voor een crème die hydrateert maar de poriën niet verstopt. De Cetaphil Hydraterende Crème zorgt naast 24 uur hydratatie ook voor verzachting van de huid. Perfect als je kampt met een ruwe huid.

 

Cetaphil

Waar te koop

Bekijk ook de andere tekenen van een gevoelige huid