Kenmerken van psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening die veroorzaakt wordt door een ontsteking van de huid. Psoriasis komt voornamelijk voor op de binnenkant van de handen, knieën, voetzolen, hoofd en de onderrug en gaat vaak gepaard met jeuk of pijn. Daarnaast kan het gewrichtsklachten veroorzaken.

Veel voorkomende kenmerken van psoriasis zijn:

  • Rode vlekken
  • Witte schilfers 
  • Ontstoken huid
  • Jeuk

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Kalmerende Huidreiniger

Stap 1: Reinigen

Vermijd het agressief reinigen met bijvoorbeeld scrubmiddelen, dit kan psoriasis juist verergeren. Gebruik in plaats daarvan een milde en kalmerende reiniger. De Cetaphil PRO Itch Control Kalmerende Huidreiniger kalmeert de huid direct en helpt uitdroging, jeuk en irritatie te voorkomen.

Stap 2: Hydrateren

Het hydrateren van de huid is bij psoriasis van groot belang, omdat dit de huid soepel en stevig houdt. Cetaphil PRO Itch Control Hydraterende Melk is speciaal ontwikkeld om de huid langdurig en intens te hydrateren. Dit werkt herstellend en houdt de huid zacht en soepel. Probeer verder vooral niet te krabben. Krabben kan psoriasis juist verergeren en verspreiden over andere lichaamsdelen. De Hydraterende Melk kalmeert de huid en verlicht de jeuk onmiddellijk.

Hydraterende Melk

Waar te koop