Hoe kunnen wij je helpen?

Kies een onderwerp:

Kies een onderwerp

Hieronder vindt je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.

CETAPHIL

Wat is Cetaphil? 

Cetaphil is een lijn huidverzorgingsproducten die speciaal is ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging van de kwetsbare en gevoelige huid. Cetaphil gelooft dat uw huidgezondheid leidt tot een mooie, stralende huid en daarom ontwikkelen we al onze producten met de gezondheid van uw huid op de eerste plaats in gedachten. 

Wat maakt Cetaphil anders?

Het Cetaphil-team is toegewijd aan de gezondheid van de huid, geen oppervlakkige oplossingen. Ons werk is gebaseerd op wetenschap en onderzoek en om ervoor te zorgen dat onze producten echt voor uw huid zorgen, werken we nauw samen met dermatologen bij de ontwikkeling van onze producten. Cetaphil is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Daarom bevelen dermatologen ons al meer dan 70 jaar aan. 

Voor wie is Cetaphil geschikt?

Cetaphil producten zijn ontwikkeld voor een zachte en effectieve verzorging van zelfs de meest gevoelige huid. Dit betekent dat Cetaphil uw huid respecteert, of u nu over het algemeen een normale huid hebt, of een huidaandoening hebt zoals acne, rosacea of eczeem, en dat het zorgt voor de reiniging, hydratatie en bescherming die uw huid nodig heeft. Ons assortiment bestaat dan ook uit milde huidreinigers en hydraterende crèmes en lotions. We houden het graag simpel, geen extra’s, zo behoudt jouw huid de juiste balans.  

Waarom zijn Cetaphil producten geschikt voor de gevoelige huid?

Cetaphil gebruikt formules die de natuurlijke beschermende barrière van de huid versterken. We ontwerpen onze producten ook voor een pH-waarde die de zuur-alkalische balans van de huid respecteert. We zorgen ervoor dat alleen ingrediënten van hoge kwaliteit worden gebruikt, en bovendien zijn veel van onze formuleringen parfumvrij en hypoallergeen, waardoor Cetaphil ideaal is voor dagelijks gebruik, zelfs de meest gevoelige huid. 

Test Cetaphil op dieren?
Cetaphil ingrediënten worden niet getest op dieren. Het testen op dieren voor de ontwikkeling van cosmetische producten is sinds 2013 niet langer toegestaan in Europa (EU Regulation 1223/2009). Het is verboden om de afzonderlijke ingrediënten of het gehele product te testen op dieren. Cetaphil houdt zich aan deze regelgeving en elk nieuw ingrediënt of product voldoet aan de huidige wetgeving.

VRAGEN OVER CETAPHIL PRODUCTEN  

Ik heb gelezen dat je Cetaphil Milde Huidreiniger niet hoeft af te spoelen - is dit waar?

De milde samenstelling maakt het afspoelen overbodig. U kunt het product op uw huid aanbrengen en het vervolgens eenvoudig met een wattenschijfje afvegen.  U kunt echter ook de Cetaphil Milde Huidreiniger afspoelen met water zoals meer traditionele reinigingsmiddelen. Indien de reiniger wordt aangebracht op het luiergebied van kinderen onder de 3 jaar, dient het product goed afgespoeld te worden. 

Is Cetaphil Milde Huidreiniger een vloeibare zeep? Maakt het schuim?

Nee, Cetaphil Milde Huidreiniger is geen vloeibare zeep en schuimt niet zoals zeep of vloeibare zeep. De zeepvrije samenstelling van de Cetaphil Milde Huidreiniger verwijdert vuil, make-up en andere onzuiverheden zonder de huid uit te drogen. De klinisch bewezen formule reinigt de huid zacht en effectief zelfs zonder schuim. 

Kan ik Cetaphil Milde Huidreiniger elke dag gebruiken?

Ja, dat kan zeker! Een dagelijkse huidverzorgingsroutine is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid. En onze formule is mild genoeg voor dagelijkse reiniging, zowel ’s ochtends als ’s avonds.  

Ik heb een vette huid. Kan ik Cetaphil Milde Huidreiniger gebruiken? 

Ja, Cetaphil is geschikt voor alle huidtypes en verwijdert effectief overtollig talg, vuil en make-up. Als u een bijzonder vette huid heeft, kunt u ook Cetaphil Dermacontrol Schuimende Reiniger proberen - het werkt uitstekend bij het matteren van de huid zonder irritatie. 

Is Cetaphil Milde Huidreiniger een gezichts- of lichaamsreiniger?

Cetaphil Milde Huidreiniger is ontworpen om zacht genoeg te zijn voor de dagelijkse milde reiniging van het gezicht, maar kan ook onder de douche worden gebruikt voor de dagelijkse reiniging van de gevoelige en droge huid. 

Verwijdert Cetaphil Milde Huidreiniger ook make-up? 

Ja, terwijl Cetaphil Milde Huidreiniger een klinisch bewezen zachte formule heeft, is het effectief bij het verwijderen van overtollig talg, vuil en make-up. 

Ik heb gehoord dat Cetaphil Milde Huidreiniger parabenen bevat. Zijn parabenen niet schadelijk?

Parabenen zijn de meest gebruikte conserveermiddelen in cosmetische producten. De Europese Commissie en andere gezondheidsinstanties over de hele wereld beoordelen dat er momenteel geen veiligheidsreden is voor consumenten om zich zorgen te maken over het gebruik van cosmetica die parabenen bevatten. 

Cetaphil PRO Itch Control producten & het gezicht

Er zijn geen gegevens beschikbaar die het gebruik van Cetaphil PRO Itch Control producten op het gezicht afraden. Beide producten zijn getest en bewezen hypoallergeen. Bovendien zijn voor de huidreiniger gegevens beschikbaar die aantonen dat het product niet-comedogeen is. Vermijd het gebruik van de huidreiniger rond de zone van de ogen.

Is Cetaphil Dermacontrol nog verkrijgbaar?

Cetaphil Dermacontrol SPF30 is bij ons helaas uit het assortiment.

Maar in Duitsland verkopen ze dit product nog steeds. De naam voor Dermacontrol is daar PRO Spot Control.  Een Duitse Internet Apotheek verstuurd deze producten naar België (tegen zeer schappelijke prijzen!).

 

Wat kan je zelf nog doen

De huid dagelijks goed reinigen met water en een huidvriendelijke zeep. Hiervoor adviseren wij Cetaphil Milde Huidreiniger. Deze zeepvrije reiniger reinigt vuil, make-up en andere onzuiverheden zonder de huid uit te drogen. Het hydrateert de huid bij het reinigen.

Gebruik hypoallergene huidverzorgingsproducten van een goede kwaliteit. Je zou in plaats van Dermacontrol ook de Hydraterende Crème van Cetaphil kunnen proberen. De Hydraterende Crème biedt een langdurige hydratatie en het kalmeert en verzacht de huid onmiddellijk. Beide producten zijn los te koop, of samen in een voordelige set.

VRAGEN OVER INGREDIËNTEN

Ik mag alleen olie-vrije producten gebruiken. Hoe kan het dat Cetaphil producten olie bevatten?

Cetaphil Hydraterende Crème bevat amandelolie. Een product dat een olie bevat is niet altijd comedogeen. Comedogeniteit is iets dat moet worden bepaald door een producttest. Onze Cetaphil producten zijn niet-comedogeen. 

Waarom zit er alcohol in de Cetaphil producten? Alcohol droogt de huid toch uit?

Alcohol kan de huid irriteren, maar dit geldt alleen voor ‘uitdrogende alcohol’ (meest gangbare zijn ethyl alcohol en isopropyl alcohol). Cetaphil producten bevatten deze irriterende of uitdrogende alcoholen niet. De alcohol in Cetaphil bestaat uit grotere moleculen dan de typische uitdrogende alcohol. Ingrediënten als cetyl alcohol en stearyl alcohol houden het water vast en hebben een hydraterend effect. Juist dit maakt dat Cetaphil zo’n milde reiniger is. 

Ik ben allergisch voor Cocamidopropyl betaïne, kan ik Cetaphil gebruiken?

Dat kan zeker. Cetaphil producten bevatten geen cocamidopropyl betaïne. 

Dierlijke bestanddelen – Veganisme

Cetaphil producten bevatten geen dierlijke ingrediënten. De Herkomst van de ingrediënten is synthetisch, plantaardig, mineraal of uit aardolie.

Cetaphil amandelolie

Amandelolie is aanwezig in Cetaphil Hydraterende Crème. Voor personen met een allergie voor boomnoten (walnoot, amandel, hazelnoot, cashewnoten, pistachenoten en paranoten) wordt het gebruik van Cetaphil hydraterende crème afgeraden.

Cetaphil koemelk

Er zijn geen sporen van koemelk terug te vinden in de Cetaphil producten.

OVERIGE VRAGEN

Wat betekent niet-comedogeen?

Verstopt de poriën niet. 

Wat is het voordeel van een zeepvrij product?

Zeep kan een gevoelige huid irriteren omdat zepen een alkaline basis hebben of een hoge pH. Ze kunnen een laagje op de huid achterlaten en daardoor irritatie opwekken. Zeepvrije producten zijn pH neutraal en laten geen laagje op de huid achter. Dus een zeepvrij product is milder.

Kunnen de Cetaphil producten gebruikt worden door diabetici?

De Cetaphil producten zijn cosmetische producten, dus de producten werken niet op een fysiologische functie van het lichaam. We beschikken echter niet over klinische studies met diabetici. Ons advies is dan ook om het gebruik van de producten voor te leggen aan uw arts. 

Kunnen de Cetaphil producten gebruikt worden door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven?

Cetaphil producten zijn cosmetische producten, dus de producten werken niet op een fysiologische functie van het lichaam. We beschikken echter niet over klinische studies met zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ons advies is dan ook om het gebruik van de producten voor te leggen aan uw arts. 

Hoe kom ik achter alle bestanddelen van de Cetaphil producten?

Alle ingrediëntenlijsten kunt u vinden op deze site. 

Mag ik Cetaphil ook gebruiken voor mijn baby?

Cetaphil Milde Huidreiniger is mild genoeg voor de gevoelige of geïrriteerde babyhuid. Omdat er geen water nodig is om het te gebruiken, kunt u het makkelijk meenemen in de luiertas of in de auto.  
De Cetaphil Pro Itch Control producten zijn geschikt voor pasgeboren baby’s, kinderen en volwassenen. 

Cetaphil en geslachtsorganen

Het gebruik van Cetaphil producten ter hoogte van de geslachtsorganen/ intieme zone is niet getest. We raden daarom af om Cetaphil producten te gebruiken ter hoogte van de geslachtsorganen.

Cetaphil en zwangerschap

Cetaphil producten worden beschouwd als cosmetica. Er worden geen cosmetische producten getest bij zwangere vrouwen, tenzij specifiek gericht op deze populatie. Cetaphil producten worden als veilig beschouwt voor het gebruik bij zwangere vrouwen.

Cetaphil en borstvoeding

Er zijn geen gegevens over het gebruik van Cetaphil Restoraderm op de borst bij vrouwen die borstvoeding geven. Het product mag niet oraal worden ingenomen. Daarom wordt aangeraden het product niet op de borst aan te brengen omdat de baby het product tijdens de borstvoeding zou kunnen opnemen via de mond.

CETAPHIL KOPEN

Waar kan ik Cetaphil kopen?

Cetaphil is in België verkrijgbaar bij de betere apotheek en drogist. U kunt ons ook eenvoudig online bestellen. Voor een complete lijst van verkooppunten klikt u op onze “Waar te koop” pagina. 

PRIJZEN

Prijzen Cetaphil

Cetaphil Milde Huidreiniger

  • 200 ml - € 12,43
  • 460 ml - € 23,35

Cetaphil Hydraterende Crème

  • 100 gr - € 12,59
  • 450 gr - € 24,07

Cetaphil Pro Itch Control Kalmerende Huidreiniger

  • 295 ml - € 20,24

Cetaphil Pro Itch Control Hydraterende Melk

  • 295 ml - € 25,57

Cetaphil Dermacontrol Schuimende Reiniger

  • 235 ml - € 19,50

Cetaphil Dermacontrol Hydraterende gezichtsverzorging SPF30

  • 118 ml - € 23,95

Cetaphil Promopack

  • Milde Huidreiniger/ Hydraterende Crème - € 20,02

Hieronder vindt je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.