Kenmerken van eczeem

Eczeem is een chronische huidaandoening waarbij de bovenste laag van de huid ontstoken raakt. Deze huidaandoening is niet leeftijdsgebonden, zowel volwassenen, kinderen als baby's kunnen last hebben van eczeem. Veel voorkomende plekken zijn het gezicht, de armen, de benen, de handen en voeten, maar in principe kan het eczeem over het gehele lichaam voorkomen.

Veelvoorkomende kenmerken van eczeem zijn:

  • Roodheid
  • Jeuk
  • Zwelling
  • Schilfers
  • Bultjes

Wellicht gaat er niet bij alle symptomen een belletje rinkelen. Dit komt omdat er veel verschillende soorten eczeem bestaan. Wil je meer weten over deze verschillende vormen van eczeem en hoe eczeem ontstaat? Klik dan hier.  

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Heb je een eczeem gevoelig huid? Vermijd dan producten die aggressieve stoffen bevatten die je huid kunnen uitdrogen, dit kan de eczeemklachten namelijk verergeren. Reinig je huid met een zachte, kalmerende reiniger die jeuk en irritatie helpt voorkomen. Verzorg vervolgens de huid met een hydraterende melk om het herstel van de huidbariere te ondersteunen en zo verder vocht verlies te voorkomen.   

Kalmerende Huidreiniger

Stap 1: Reinigen

De Cetaphil Pro Itch Control Kalmerende Huidreiniger is een zachte, schuimende huidreiniger met voedende oliën die zorgen voor een langdurige hydratatie van de huid. Het kalmeert de huid en helpt droogheid, jeuk en irritatie te voorkomen. Gemakkelijk af te spoelen en zuinig in gebruik.

Stap 2: Hydrateren

Een droge huid verergert vaak jeuk en eczeem. Breng daarom Cetaphil Pro Itch Control Hydraterende Melk meerdere keren per dag aan. Het is speciaal ontwikkeld om de jeukende en eczeemgevoelige huid langdurig en intensief te hydrateren en zo verlichting te bieden. Het heeft een herstellende werking en houdt de huid zacht en soepel.

Hydraterende Melk

Waar te koop