Artikelen over de huid

De ideale huidverzorgingsroutine in 2 stappen

Stap 1: Reinigen

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en heeft als functie ons lichaam te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Het is dan ook essentieel om de huid te reinigen als onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine.

Het is belangrijk je gezicht één à twee keer per dag te reinigen, bij voorkeur ’s avonds. Door je huid te reinigen, worden dode huidcellen, make-up resten en vervuiling die je tijdens de dag oploopt verwijdert zodat je huid weer schoon en gezond aanvoelt. Maak hierbij best gebruik van milde producten om je huid te reinigen. Agressieve reinigingsproducten (bijvoorbeeld producten met een hoog alcoholgehalte) kunnen je huidbarrière echter beschadigen waardoor schadelijke factoren van buitenaf de huid kunnen binnendringen.

Stap 2: Hydrateren

Gedurende de dag worden we blootgesteld aan allerlei factoren die de huid kunnen uitdrogen, denk aan wind, droge lucht of koude lucht. Het is dus heel belangrijk om de vochtbalans van de huid aan te vullen en op pijl te houden zodat jouw huid gezond en gehydrateerd blijft.

Breng daarom regelmatig een hydraterende crème aan. Bij voorkeur direct na het douchen wanneer de huid nog wat vochtig is. De huidporiën staan nog open waardoor de crème beter wordt opgenomen door de huid. Bovendien zal een goed gehydrateerde huid niet alleen soepeler en gezonder aanvoelen, het zorgt er ook voor dat je huid langer jong blijft!

Resultaten

Probeer deze stappen uit met de Milde Huidreiniger en Hydraterende Crème van Cetaphil, geschikt voor de droge en gevoelige huid. De producten van Cetaphil hebben een milde samenstelling waardoor de huidbarrière niet verstoord wordt. Je huid kalmeert direct en zal minder droog en trekkerig aanvoelen.